Stress hos dyr

stress-hund-240x223Jeg har lang erfaring med å hjelpe stressede dyr.
Les artikkelen min:  Stress hos hund – En artikkel

Jeg har hjulpet dyr og eiere til en bedre hverdag. Ofte var ikke eieren klar over at det er stress som plager dyret. Et vanlig stressymptom hos katter er for eksempel at de tisser inne. Stressende hester blir ofte feiltolket til å være ”hissige”, ivrige, glade, vanskelige eller skvetne. Stressede hunder oppfattes ofte som ivrige, lekne, glade, engstelige, aggressive, pysete, bjeffete, allergiske, ja, noen tenker også at hunden har ADHD. Hudproblemer har ofte sin årsak i stress. Det er mange symptomer på stress, og hvilke symptomer som viser seg varierer fra dyr til dyr.

Grunnen til at jeg lykkes godt med å hjelpe til med slike problemer at jeg angriper problemet fra flere hold:

  • Dyrekommunikasjon der dyret får fortalt hvordan dyret har det.
  • Mange stressede dyr har helseplager. En dyrlegesjekk er alltid å anbefale. Dyr som har smerter i muskulatur og skjelett får ofte god hjelp hos osteopater og lignende yrkesgrupper.
  • Jeg foreslår endringer og tiltak.
  • Jeg tilbyr om nødvendig en beroligende urteblanding som kan hjelpe dyret til å finne ro

Min erfaring er at stressproblematikk lett utvikler seg til å bli en vond sirkel. Det kreves en solid innsats for å løse problemene. Ikke gi opp, problemene lar seg løse, og jeg har mange ”solskinnshistorier” å vise til!