Stress hos dyr

stress-hund-240x223Jeg har lang erfaring når det gjelder stress hos dyr. Les denne: Stress hos hund – En artikkel

Jeg har hjulpet hester, hunder og katter samt eierne deres til å få en bedre hverdag. Oftest er ikke eieren klar over at det er stress som plager dyret. Et vanlig stressymptom hos katter er for eksempel at de tisser inne. Stressende hester blir ofte feiltolket til å være ”hissige”, ivrige, glade, vanskelige eller skvetne. Stressede hunder oppfattes ofte som ivrige, lekne, glade, engstelige, aggressive, pysete, bjeffete, allergiske, ja, noen tenker også at hunden har ADHD. Hudproblemer har ofte sin årsak i stress. Det er mange symptomer på stress, og hvilke symptomer som viser seg varierer fra dyr til dyr.

Grunnen til at jeg lykkes godt med å hjelpe til med slike problemer at jeg angriper problemet fra flere hold:

  • Jeg snakker med dyret. Dyret gir sin versjon, og kommer ofte med konkrete ønsker som kan hjelpe det til å finne ro
  • Mange stressede dyr har helseplager. Ofte avdekkes dette i samtalen slik at dyret kan få hjelp med eventuelle smerter og fysiske plager
  • Jeg underviser eieren om stress og komme med forslag til tiltak, endringer i dyrets hverdag, fokus på nødvendigheten av å kunne dyrets kroppsspråk osv. Familiens voksne og barn over 12 år er med på denne gjennomgangen.
  • Jeg anbefaler eierne å lese artikkelen min om stress. Den er skrevet med tanke på hund, men er nyttig for eiere av andre dyr også
  • Jeg tilbyr om nødvendig en beroligende urteblanding som kan hjelpe dyret til å finne ro
  • Dere får oppfølging av meg så lenge dere ønsker, det er bare å avtale oppfølgingstimer her eller på telefon

Min erfaring er at stressproblematikk lett utvikler seg til å bli en vond sirkel. Det kreves en solid innsats for å løse problemene. Ikke gi opp, problemene lar seg løse, og jeg har mange ”solskinnshistorier” å vise til!

(Artikkelen er lagt ut for at enkeltpersoner kan laste den ned og lese den. Annen bruk av artikkelen kun etter skriftlig avtale med Sissel Grana)