DN har testet 19 typer smør. Vinanmelderen Merete Bø testet smøret uten å vite hvilke produsenter de forskjellige smørene kom fra. Smøret ble vurdert kun ut fra sanseinntrykk: Utseende, lukt og smak. To norske smør og to utenlandske smør kom på topp 4. Det påfallende er at begge de norske smørene på topp er økologiske!  Tine økologisk meierismør vant med et poeng foran Røros smør mild. Dommeren sa følgende:

Tine meierismør økologisk. Dette er veldig godt! Balansert salthet, fin og kremet tekstur. En veldig fintunet smakskurve og en veldig flott lengde. Dette smaker fransk smør på sitt beste. Det beste, helt klart. 9 poeng.
Rørossmør mild. God lukt, med en fin syre og balansert salt. Fin og kremet smøraktig lengde. Varer en stund, og har fin balanse. 8 poeng.

Det er ikke uten grunn at mange av mesterkokkene foretrekker økologiske råvarer. Bedre dyrevelferd der dyrene får sunnere mat, bedre plass og som oftest gode utemuligheter borger for kvalitet. Visste du at det er fullt lovlig i Norge å skille ku og kalv rett etter at kalven er født, og kanskje aldri la dem møtes igjen? Økologiske kyr har heldigvis et regelverk som sier at de skal få være sammen med kalven sin i minst tre dager. Spiser du meieriprodukter, så kjøp kun økologisk.

Mange forstår ikke hvorfor man skal kjøpe økologiske varer. Mennesker som er følsomme for energi vet og kjenner hvorfor. Det er også spennende å se at av alle de 19 smørene som ble testet, så var begge de beste norske smørene økologiske. Det var en blindtest som taler sitt tydelige språk.

Del gjerne. 

VIL DU VITE MER?

Å bruke evnene mine gir meg så mange fine opplevelser. Jeg deler gode hjertevarme historier om mennesker, dyr og det som er «mellom himmel og jord». Ikke gå glipp av det som skjer!  Jeg deler på mail. 

Takk for at du meldte deg på!