Så går endelig en 8 års kamp mot å pålegge alle anatomi og fysiologi fagkrav endelig mot en slutt Har mottatt denne gledens nyhet om at vi har vunnet frem   Det er både vemodig og det er en lettelse at det vi har stått for og det vi har kjempet mot har nyttet. Det har til tider vært meget slitsom å stå i den formidable motstanden som ble mobilisert. Til tider har jeg kjent på at kostnadene kanskje har vært for store i de årene som jeg har frontet denne saken for forbundet. jeg har også følt på at kanskje dere medlemmer har mistet troen og det har ikke vært noe rart. Som motstandere har vi hatt både SABORG, Forbrukertilsynet, NAFKAM, Helsetilsynet, Naturterapeutene, Alternativ.no samt noen andre forbund. Jeg har tålt alle projeksjonene, kommentarene, og jeg har tålt å bli uglesett av disse myndighetene de siste 3 årene, jeg har vært sliten og jeg har vært på nippet til å gi opp med all motstand. Likevel så har jeg hatt en sterk tro på at vi ville vinne frem til slutt. Har frontet saken i Helsepolitisk forum direkte til Statsekretær Anne Grethe Erlandsen og de politiske partiene, har skrevet brev og tålt å ikke få svar og har vært høflig og ordentlig både på TV, i debatt på nyheter i aviser og på radio. I det lange løp tror jeg dette har virket positivt, og jeg har på vegne av forbundet søkt allianser i det alternative miljøet som har stått for det samme som DNH. Det virker å stå samlet og vi har hatt lykken på vår side   Jeg vil komme tilbake med mer informasjon – når jeg har snakket med HOD til mandag. I mens kan vi glede oss over også at det vil komme enda en gledens sak vedrørende markedsføring – at det nå er slått fast at Forbrukertilsynet har praktisert altfor streng praksis mot oss. Dessverre har dette fått følger både økonomisk og personlig for mange av dere medlemmer og jeg er så veldig lei meg for at vi alle er blitt utsatt for slik streng og til tider svært dårlig behandling. Jeg er selvfølgelig veldig spent på hvordan Forbrukertilsynet vil rydde opp i dette. De har tapt en rettsak – jeg vil komme også tilbake med informasjon om dette når jeg får saken. Ihverfall vil det få følger for hvordan vi nå kan praktisere markedsføring av behandling av helseplager – ja det er utrolig – men det ser ut til at energiene vipper i vår favør endelig  Ønsker alle en gledens kveld 

Dette skrev leder i Det Norske Healerforbundet Ingunn Brattlid til medlemmene søndag kveld. Jeg vil GRATULERE DNH og de som har stått sammen med oss om denne viktige saken. At alle alternative behandlere skal tvinges til utdanning i anatomi og fysiologi har jeg aldri forstått. Jeg er glad i kunnskap, og selv en 7-årig utdannelse fra Universitetet i tillegg til alle kursene og utdannelsene innen det alternative som jeg har tatt. Jeg har studert biologi, og jeg har undervist andre i grunnleggende anatomi og fysiologi. For noen grupper av alternative behandlere er slik kunnskap helt nødvendig for at de skal kunne gjøre en god jobb, og da vil naturligvis deres forbund stille det som krav. For mange andre alternative behandlere er en slik grunnutdannelse helt på sidelinjen og totalt unødvendig.

Det er viktig at alternative behandlere godkjennes med den bakgrunnen som er nødvendig for at vi skal gjøre en god jobb. Det vil naturligvis være ulike krav for ulike grupper av behandlere, og de behandlingsformene som krever kunnskap i anatomi og fysiologi vil selvfølgelig ha krav om det for sine medlemmer. Alle anerkjenner den jobben Snåsamannen gjorde som healer. Ingen har kritisert han for å ha for lite kunnskap i anatomi, fysiologi og medisin, rett og slett fordi han ikke trengte den kunnskapen for å jobbe som healer. Som healere er vi formidlere av «den gode kraften», og vi må bruke vår tid og energi på å utvikle oss til så gode healere som mulig.

Gratulerer til Det Norske Healerforbundet og samarbeidspartnerne. Fornuften seiret etter 8 år!

Del gjerne.

 

VIL DU VITE MER?

Å bruke evnene mine gir meg så mange fine opplevelser. Jeg deler gode hjertevarme historier om mennesker, dyr og det som er «mellom himmel og jord». Ikke gå glipp av det som skjer!  Jeg deler på mail. 

Takk for at du meldte deg på!