Alle dagligvarekjedene i Norge har bestemt seg for å slutte å selge egg fra burhøns. De vet at det er dårlig dyrevelferd å holde hønene innesperret i små bur. De forstår at høner trenger å kunne bevege seg fritt.  Bortsett fra Coop, da. Selv etter å ha blitt godt informert, ønsker de fortsatt å selge eggene fra hønene som må sitte innesperret i små bur. Burhønenen får aldri bevege seg normalt. De får aldri komme ut. Jeg mener det er dyreplageri å holde høner i bur.

Til og med Lidl, McDonalds og amerikanske fengsler er foran Coop når det gjelder hønevelferd. De har alle vedtatt å kutte buregg. Det har også de andre norske dagligvarekjedene. Men ikke Coop.

Oppfordringen er soleklar: Bruk din forbrukermakt. Coop støtter dyreplageri. Gjør du?

  1. Be Coop slutte å selge egg fra burhøns, det kan du gjøre på deres facebookside her https://www.facebook.com/coopnorway/?fref=nf eller fyll ut skjemaet her https://coopnoprod.service-now.com/kb
  2. Si fra til de som jobber i din lokale butikk og til butikksjefen lokalt
  3. Slutt å handle på Coop til de tar dyrevelferd på alvor. Støtt heller de seriøse som slutter med buregg: Meny, Bunnpris, Nærbutikken, Jacobs, Spar, Kiwi, Joker og Rema 1000.

At noe er lovlig betyr ikke at det er god dyrevelferd. En stor takk til dyrevernorganisasjonen Anima – Stopp dyremishandling som satte fokus på Coop sitt merkelige standpunkt. Tusen takk til de norske dyrevernsorganisasjoner som har jobbet seriøst for å få slutt på dyreplageriet av burhøns i Norge. Bildet er fra Dyrevernalliansen, som har gjort mye bra.

Min anbefaling er: Kjøp økologiske egg heretter. Da vet du at hønene får bedre plass, sunnere mat og at de får være ute.
Husk at såkalt «Frittgående høner» lever trangt og de får aldri være ute.

Kjøp økologiske egg for hønenes skyld.

God påske og husk å dele! 

VIL DU VITE MER?

Ikke gå glipp av det som skjer. Det er helt trygt å melde seg på. Jeg deler aldri din mailadresse med andre, og du kan melde deg av når du vil. På mail kan du få nyttig informasjon og gode tilbud!  

Takk for at du meldte deg på!