I disse dager spretter bjerka, og vi tapper bjørkesevje. Den er god å drikke som den er, og vi bruker den også til å lage husets egen probiotikadrikk. Les om den her: https://sisselgrana.no/lager-gudedrikk-bjorkesevje/

Se karaffelen mot sola. Bjørkesevjen er så klar og fin! Naturen gir oss store gaver, det er opp til oss om vi vil ta imot! <3

Japanere og koreanere kaller bjørkesaft for Gudens drikk. Den inneholder over 8 naturlige stoffer og antioksydanter. Tradisjonelt har den vært brukt som vitamintilskudd, innen naturmedisin og i matlaging. Den kan drikkes som den er eller brukes i ølbrygging, vinbrygging, og i matlaging. Brød bakt med bjørkesaft sies å heve bedre, blir saftig og får en delikat smak. Saften kan også kokes inn til en tyktflytende sirup som kan brukes i desserter eller sauser. Vi lager vår egen probiotkadrikk med bjørkesevje. Vi korker flaskene og oppbevarer de kaldt. Da har vi et fantastisk tilskudd som vi tar hele året.

Bjørkesaft smaker som litt søtt vann. Det er fordi den inneholder xylitol, -søttoffet du kjenner fra tyggegummi. I tillegg inneholder saften vann, sukker (8 forskjellige sukkerarter), kalium, kalsium, magnesium, mangan, sink, jern, fosfor, aminosyrer, natrium og C-vitamin. Ubehandlet har bjørkesaften en holdbarhet på ca. 5 dager i kjøleskapet. Hvis du har bag-in-box utstyr eller vakuummaskin med beholdere holden den seg i minst 3 uker. Den kan også fryses ned i isbitposer.

Del gjerne.

 

VIL DU VITE MER?

Ikke gå glipp av det som skjer. Det er helt trygt å melde seg på. Jeg deler aldri din mailadresse med andre, og du kan melde deg av når du vil. På mail kan du få nyttig informasjon og gode tilbud!  

Takk for at du meldte deg på!